Секции

25 April 2024 22:50

Четирима полицаи ранени при сблъсъци в Лондон между силите на реда и антиваксъри

При сблъсъци в Лондон с антиваксъри бяха ранени 4-ма полицаи. Стотици протестиращи срещу ваксините за Covid-19 се събраха в Лондон, като група от тях се опита да щурмува сградата на Агенцията за лекарствата и здравните продукти. Те се опитаха да нахлуят в регулаторната агенция, одобряваща ваксините и лекарствата.

Четирима полицаи са ранени след като протест на антиваксъри в британската столица Лондон прерасна в насилие между тях и силите на реда.

Протестиращите срещу ваксинирането стигнаха до сблъсъци с полицията, докато се опитваха да нахлуят в офисите на Британската регулаторна агенция за лекарства и здравни продукти, която одобрява препаратите срещу ковид и се намира в модерната част на лондонското Сити.

Тя беше първият регулатор в света, одобрил ваксина срещу коронавирус през декември миналата година. Полицията извърши арести на агресивните участници в шествието.

Демонстрантите преминаха покрай полицейски кордон пред агенцията с намерението да нахлуят в нея, но се отказаха. Те се насочиха към центъра на Лондон и се събраха пред Музея на науката, където станаха сблъсъците с полицията. Съседна сграда, в която се помещава вестник „Икономист“, също беше обект на протестиращите срещу ваксините, които през август успяха да влязат в лондонските студиа на ITN и новините на Channel 4.

Редица протестиращи извършиха насилствени действия спрямо полицията. Четирима от нашите служители бяха ранени по време на сблъсъци. Това е неприемливо, заявиха от Скотланд ярд.

Междувременно Съвместната комисия за ваксинация и имунизация препоръча да не се предлага ваксина на всички във възрастовата група от 12 до 15 години, а само на онези, които имат здравословни проблеми.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче