Секции

21 September 2021 07:59

Ураганът от първа степен „Никълъс“ връхлетя американския щат Тексас

Ураганът от първа степен „Никълъс“ връхлетя американския щат Тексас. Стихията достигна крайбрежието на щата рано тази сутрин с ветрове със скорост от 120 километра в час.

Стихията удари сушата в източната част на полуостров Матагорда и сега се насочва към тексаския град Хюстън. Метеоролози предупреждават за проливни дъждове и наводнения. Очаква се „Никълъс“ да напредва бавно през щата. Ураганът удари с проливни дъждове. Губернаторът на щата Тексас Грег Абът призова жителите да следят предупрежденията, издадени от местните власти. Хората са призовани да не напускат домовете си и да не пътуват. Някои пътища вече са затворени заради наводнения, причинени от силата на урагана. Жители на Тексас буквално разграбиха стоките от първа необходимост в супермаркетите. По бензиностанциите имаше по-големи опашки от обичайното. В Хюстън във вторник училищата остават затворени. А над 50 000 домакинства вече са без ток, заради повреди, причинени от мощните ветрове.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли традиционната българска кулинария?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два случая в живота на човека, когато той не бива да прави догадки: когато не може да си го позволи и когато не го умее.


Марк Твен