Секции

19 April 2024 13:51

Англия започна да прилага трета доза ваксина на медицинския персонал

Англия започна кампания по ваксинация с трета, подсилваща доза ваксина срещу COVID-19 на служителите на Националната здравна служба. Персоналът на Университетската болница Кройдън в Лондон мина по реда си в специално обособен център за ваксинация.

Катрин Каргил – медицинска сестра: Когато получих първите две дози се почувствах защитена и не се разболях от COVID през това време, дори и да работех в болнична среда. Понякога съм изложена на тази болест и бустерът ще ми даде допълнителната защита, от която се нуждая. Освен това очаквам с по-голяма увереност зимата, за да мога да продължа да върша работата си без прекъсвания. Освен това ще предпазя и членовете на семейството си.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън смята бустерната кампания при хората над 50-годишна възраст и други приоритетни групи за ключов елемент в плана за управление на пандемията от COVID през зимата, без да се налагат допълнителни локдауни. Ваксинациите с трета доза ще се правят най-малко 6 месеца след получаване на втората игла, което означава, че разпределението ще следва първоначалния списък с приоритетни групи, тоест започва се с най-възрастните, най-уязвимите членове на обществото и здравните работници. Националната здравна служба на Англия обяви, че центрове в болниците вече са се включили в кампанията, докато пълното й разгръщане сред медицинския персонал ще започне следващата седмица.

Съвместната комисия за ваксинациите на Великобритания препоръча използването на ваксината на „Пфайзер“/“Бионтех“ в бустерната кампания, а като алтернатива половин доза от препарата на „Модерна“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче