Секции

25 April 2024 23:48

Тийнейджъри между 12 и 15 години получават ваксини в Англия

Англия започна ваксинация на ученици, след като миналата седмица британското правителство обяви, че кампанията ще обхване всички деца на възраст от 12 до 15 години. Медицинска комисия от здравни експерти препоръча, че тийнейджърите в тази група могат да получат първа доза от препарата на „Пфайзер“/“Бионтех“.

Куин Фоукс – 15-годишен: Имам баби и дядовци и ще се радвам да съм в безопасност около тях. Затова е добре да бъда ваксиниран.

Британският комитет по ваксинациите първоначално отказа да препоръча прилагане на ваксината срещу COVID-19 при деца между 12 и 15 години, позовавайки се на неясноти около развиване на миокардит – рядък страничен ефект на РНК ваксините като тази на „Пфайзер“. Но след това здравните експерти казаха, че сърдечното заболяване протича с лека, краткосрочна симптоматика.

Въпреки това вторите дози няма да бъдат предлагани за младежи от тази възрастова група до пролетта на 2022 г, докато не се получат по-точни научни данни от целия свят.

„Пфайзер“ твърди, че ваксината срещу COVID-19 генерира силен имунен отговор при деца от 5 до 11 години. Компанията планира да поиска разрешение за използването ѝ при деца в тази възрастова група в САЩ и Европа.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче