Секции

29 March 2024 00:45

Великобритания ще остави само 9 държави в „червения списък“

Британският премиер Борис Джонсън има намерение значително да съкрати броя на страните в така наречения „червен списък“, пристигащите от които трябва да се подлагат на 10-дневна карантина в специални хотели за тяхна сметка. Информацията намираме във в.“Сънди телеграф“. Според изданието, Джонсън смята в близките дни да намали броя на държавите в „червения списък“ от 54 на 9.

Напълно ваксинирани британци, връщащи се от страни като Южна Африка, Бразилия, Мексико и Индонезия вече няма да се подлагат на карантина нито в хотел, нито у дома си.

За пристигащите във Великобритания граждани на тези държави обаче ще остане задължението за 10-дневна карантина, но не непременно в хотел, където престоят излиза около 2290 паунда. Това се обуславя от обстоятелството, че Великобритания допуска разхлабване на ограниченията само за онези пътници, имунизирани с регистрираните в Обединеното кралство ваксини на „АстраЗенека“, „Пфайзер/Бионтех“, „Модерна“ и „Джонсън и Джонсън“.

Очаква се промените да бъдат обявени в четвъртък и вероятно ще доведат до увеличаване на резервациите и стимулиране на авиокомпаниите и туристическите агенции, които бяха тежко засегнати от пандемията.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий