Секции

29 March 2024 02:31

Петима загинали и 40 ранени при атаката с кола в Уисконсин

Най-малко петима души загинаха, а 40 бяха ранени при тежък инцидент в Съединенети щати. До трагедията се стигна след като високопроходим автомобил се вряза в множество от хора, които се бяха събрали за коледен парад в град Уокеша, щата Уисконсин. Има арестуван заподозрян за инцидента, съобщиха от полицията. Тежко нападение в Съединените щати. Петима души загинаха, а над 40 бяха ранени, след като кола се вряза в парад в Уисконсин, съобщи полицията. От полицейското управление в Уакеша направиха това изявление с уговорката, че броят на жертвите може да се увеличи. На кадрите се вижда червен спортен автомобил, който преминава през коледен парад в град Уакеша, докато събитието се провежда в късния следобед. Колата е ударила десетки хора, включително и много деца. Един човек е арестуван на място. За момента инцидентът не се разглежда като терористичен акт, твърдят служители. Изглежда, че заподозреният е бягал от друго място, когато се е натъкнал на хората, участващи в парада, каза служител на правоприлагащите органи. Свидетели разказват, че когато видели колата, шофьорът просто натиснал педала и приближил с пълна скорост по маршрута на парада. После чули силен трясък и оглушителни викове и писъци от хора, които са ударени от превозното средство. Навсякъде имало помпони и обувки от танцуващите. Полицията стреля по колата, за да се опита да я спре. Шефът на пожарната Стивън Хауърд каза пред репортери, че неговият отдел е откарал 11 възрастни и 12 деца в близките болници след инцидента.

Даниел Томпсън, началник на полицията в Уакеша: Работим със семействата на жертвите и ранените, защото това е нашият приоритет в този трагичен инцидент. Затова самоличността им все още нее разкрита. Молим всички да продължат да стоят далеч от местопроизшествието. Пътищата ще останат затворени поне 24 часа.

От полицията съобщиха, че разследването е на начален етап и не могат да дадат повече подробности за задържания мъж, който причини инцидента. Държавните училища на Уаукеша ще бъдат затворени в понеделник.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче