Секции

20 April 2024 14:41

Кустодът на Светата земя даде начало на коледния сезон във Витлеем

Попечителят на Светата земя отец Франческо Патон откри коледния сезон на Западния бряг с визита във Витлеем, родното място на Иисус Христос. Пристигането на духовника в библейския град възвести началото на Коледните пости – периода, в който милиони хриястияни по света започват подготовка за Рождество Христово.

Антон Салман – кмет на Витлеем: Въпреки всички предизвикателства ние настояваме да празнуваме Рождество, да запалим коледното дърво, да организираме базар и празнични събития за децата. Въпреки пречките ще продължим с нашата програма, защото вярваме, че животът трябва да продължи. Нашите надежди към бъдещето са огромни.

Местните жители се надяват, че празникът ще донесе радост и благоденствие на града въпреки пандемията от COVID-19 и изолирането на новия вариант на вируса, наречен Омикрон. Отец Патон и останалите духовници присъстваха на служба в църквата Рождество Христово, дала началото на коледните пости. Трите християнски деноминации – арменци, римокатолици и православни – си поделят контрола върху знаковия храм във Витлеем.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче