Секции

23 April 2024 19:55

В Сопот организират протести против скъпите горива

От днес до неделя каскада от мирни протести против високите цени на горивата, на храните и ниските доходи готвят жители на Сопот.

Първите два се проведоха в събота и неделя, а от тази вечер организаторите предвиждат нови протести, които да се проведат пред западния портал на ВМЗ – Сопот в посока село Анево и София.

„За един час ще спираме за по няколко минути движението по Подбалканския път, защото нямаме разрешение от АПИ да го блокираме, и така няколко пъти в рамките на час. Смятаме да направим и автошествие между Карлово и Сопот. Насрочили сме протеста само от 17 до 19 часа, защото всеки след работа иска да се прибере вкъщи“, обясни един от организаторите на протеста Тодор Писков.

В събота и неделя недоволството ще бъде от 9 до 12 часа, като организаторите уверяват, че няма да пречат на провеждането на празничните прояви за 172-та годишнина от рождението на Иван Вазов в Сопот.

Тодор Писков допълни, че обмислят и други протести, като призовават към тях да се присъединят и жителите на околните селища в община Карлово./bnr.bg/plovdiv

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче