Секции

26 April 2024 02:02

TikTok съкращава дейността си в САЩ и ЕС и се ориентира към Азия

TikTok реорганизира международната си дейност, като планира да се съсредоточи върху азиатските пазари и да намали операциите си в други държави. Това съобщи китайската агенция за финансова и икономическа информация Cailian, позовавайки се на източници от ByteDance, собственик на социалната мрежа.

"Международната версия на приложението Douyin - TikTok - коригира глобалния си бизнес, като планира да се съсредоточи основно върху пазарите в Индия, Малайзия, Тайланд, Япония, Южна Корея и Близкия изток и същевременно намали дейностите в други региони", пише агенцията.

В материала се посочва също така, че наскоро са се появили съобщения, че TikTok е започнала да реорганизира глобалния си бизнес и фирмена структура. На първо място, това засяга дейностите в САЩ, ЕС и Обединеното кралство: компанията спира да увеличава персонала си в тези страни, а в някои случаи уволнява служители.

Според агенцията по-рано тази седмица Дейвид Ортис, говорител на американския офис на TikTok, е съобщил, че длъжността му е премахната като част от големите усилия на компанията да реорганизира дейността си.

Китайската социална мрежа TikTok, която позволява да се качват кратки видеоклипове, стартира в средата на 2018 г. Тя е собственост на ByteDance, основана през 2012 г./БГНЕС

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай