Секции

03 July 2022 21:48

Американка е алергична към собствения си съпруг, докосне ли го - умира

640_02d64ffd80974cc40d3a6abe364933b2Джоана Уоткинс от Минесота не може да целуне мъжа, когото обожава, нито дори да стои в една стая с него, защотo има опасност да умре, информира Би Би Си, цитирана от Нова телевизия. 29-годишното момиче страда от рядък синдром, при който имунните й клетки мутират и започват да нападат нейното собствено тяло. Заради това тя е алергична почти към всичко.

Срещите между Джоана и Скот Уоткинс не са като при другите двойки. „Скот и аз се уговаряме да гледаме филм заедно. Но няма как да бъдем в една стая, тъй като аз съм алергична към него. Затова той се разполага с лаптопа си в помещение на три етажа под мен и го гледаме, като успоредно си пишем и коментираме”, разказва Джоана.

В момента тя живее в таванска стая с херметично затворени врати и прозорци и пречистващи филтри за въздуха. Важно е в помещението да не влизат никакви външни дразнители, защото те могат да доведат до анафилактичен шок с фатален изход.

Преди да се омъжи за Скот през 2013, младата жена не е очаквала нейното състояние да се усложни толкова. Тя била учителка и двамата много обичали да ходят заедно на екскурзии.

„Преди 3-4 години имаше случаи, в които когато се приближа много до Джоана, тя започва да киха и й става лошо. Тогава още не знаехме за диагнозата”, спомня си Скот.

Медикаментите и лечението не действат, затова двойката не знае дали изобщо нещата ще се променят. Но Джоана е сигурна в едно – Скот ще бъде част от живота й, когато и да настъпи неговият край./Вестник Марица


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче