Секции

06 July 2022 09:36

И таз добра! Апашите се прицелиха в климатиците

1466617254-klimatikИ външните тела на климатиците се оказват привлекателна плячка за крадците, защото може да бъдат предадени за скрап. Това стана ясно, след като пловдивчанин беше осъден на 2 г. и 4 месеца затвор за кражбата на 4 такива части от климатик. Той разглобил и ги предал в пункт за метали в „Столипиново”. Наказанието, дадено от Пловдивския районен съд, е толкова високо, защото обирджията вече е осъждан многократно и последната му простъпка се води опасен рецидив, пише Марица.

Кражбите са извършени във времето от 16 април до 13 май м. г. И четирите външни тела били към климатици в офиси. За кражбата и демонтажа им след това мъжът използвал нож, клещи и отвертка. По една и съща схема в деня след посегателствата служителките отивали на работа в съответните офиси и при опита да пуснат климатичната система, установявали, че тя не работи.

След като бил заловен, любителят на металните части на климатиците признал вината си изцяло. Стойността на четирите тела е изчислена на 2193 лв. Крадецът трябва да покрие и разноските по делото от 57,96 лв. /БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче