Секции

06 July 2022 10:22

Маги, майка на шампионката по карате от Габрово: Веси е изнасилена и убита!

1485414979-veee"Дъщеря ми Веси е била убита, но някой прикрива извършителите и престъплението бе обявено за самоубийство! По врата на детето ми имаше следи от душене, а носът й беше счупен. Това можем да потвърдим аз и баща й Георги, които я видяхме непосредствено след фаталния полет!". Това смята да докаже Магдалена Тодорова - почернената майка на републиканската ни шампионка по карате - 19-годишната Веселина Тодорова. Момичето бе открито след полет от терасата на собствения си дом посред бял ден - около 13 часа на 4 август миналата година.

От самото начало случаят бе тиражиран като самоубийство след употреба на алкохол и метаамфетамини. Близките на семейството, адвокатът им Николай Колев и редица бивши ченгета и криминалисти са категорични, че става дума за предумишлено убийство.
Въпреки множеството писма до институциите и обещанията на управляващите да бъде изпратен разследващ екип, който да разплете случая, резултати няма. Затова делото се подготвя да бъде приключено тихомълком, пише  "България днес".

След като се запознали с досъдебното призводство, почернените родители и адвокатите им открили фрапиращи пропуски и нарушения, които още повече кореспондирали с опасенията им за убийство.

"Жилището миришеше на смърт", категоричен е адвокат Николай Колев.
Саксията с голямата китайска роза на терасата е потрошена, вижда се от снимките, които направило семейството след фаталния полет на детето им. Чаршафите - прани и опънати рано сутринта, били смачкани, а по земята и в леглото на Веси имало трохи от чипс. Лиспвали два ножа от кухненския шкаф, 27-сантиметровата дръжка на сатъра била там, но счупена. Тя е иззета от разследващите.

По острието имало отпечатък, който не е на Веси. Годен е, но не установено чий е. Както и отпечатъците по шкафовете, табуретката и перваза на прозореца, които също не са на каратистката. По времето, когато Веси полетяла от терасата, от телефона й са изпратени странни съобщения. "Помнете Велизар и Лора" и "Сбогом. Кажи на майка и татко, че ги обичам". Текстовете са изписани на латиница, при условие че всички други съобщения от Веси са писани на кирилица до момента. Включително и това, което пратила около 11 часа преди обед на свой приятел - да я събуди в 15,30 за работа същия ден.

По думите на почернените родители в дома им се е водила ожесточена борба. Магдалена Тодорова е категорична, че Веси е нямала лични проблеми, защото двете са били изключително близки. Напротив - Маги и Веси трябвало да ходят на море на 7 август.

За последно майката на Веси се чува с дъщеря си на 3 август в 16:06 минути. "Отиваше от редовната си работа в пицария "Фреш" към другото заведение, в което работеше уикенда - "Чевермето". Там бе на смяна от 17 часа. "Чухме я, че се прибра някъде около 2 часа сутринта на 4-ти от работа, но за първи път не влезе да изнесе външните си, ниски обувки, с които работеше на терасата. Набързо е обула токчетата, явно някой я е чакал", спомня си майката. Магдалена не спала цялата нощ. Сутринта рано заминали с мъжа й Георги за Бяла черква, където фиксирали гипсокартон по поръчка.
"В 8 сутринта на 4 август погледнах в стаята на Веси и видях, че не се е прибирала. Чаршафите на леглото бяха изпънати, а пакет с чипс бе оставен под компютъра."

Магдалена се притеснила, но предположила, че Веси е останала при приятелката си, в чийто дом дори имала собствено легло. "Следващото обаждане - от познат на шефката й на име Киро, получих около 13 часа на 4 август. Каза ми, че Веси праща тревожни съобщения и поиска да иде до дома ми. След това ми каза, че вратата на жилището е отворена, апартаментът - разхвърлян, а Веси се е хвърлила от балкона."

Майката Маги звъни на съседка и разбира, че детето й лежи долу на земята по бельо. С мъжа й Георги тръгват към Габрово. Когато пристигат пред блока, полицаите правят оглед на гола поляна. Тялото е откарано в болницата, където 4 часа и 15 минути лекари се борят за живота на изпадналото в кома момиче. Данни за проведените интервенции в лечебницата не са приложени към разследването.
"Остава загадка какви операции са й правени и защо не ме попитаха дали не искам да даря органите й. За мен това бе важно - исках сърцето на Веси да бие в гърдите на някой, който има нужда от него."

Оттук нататък обстоятелствата около смъртта на Веси тънат в мистерия. Оказва се, че е била видяна последно в местното заведение "Текила", в компания с още 5-6 души, които по принцип не познавала преди тази нощ. Предполага се, че не е отишла сама, но никой не казва кой я е придружил. Там изпила 4 малки уискита с кола, сочат показанията на свидетелите. Около 11,22 часа се качила в маршрутно такси. Малко след това съседка я вижда да се прибира в права линия и нормално състояние в дома си.
Не е ясно кой е подал сигнала за тялото на Веси на телефон 112. Това не е установено от полицията и не фигурира в папките по делото. Както и снимките на трупа, над който са надвесени двама мъже. Те са предоставени от частни разследващи на семейството, но полицията не сметнала за нужно да ги приложи към делото. При увеличаване на тях ясно се виждат синините и охлузванията по лицето и тялото на каратистката.

Почернените майка и баща са категорични, че още в моргата са видели сериозни, червени следи около врата й като от душене. Както и охлузвания между краката, които се виждат и на снимките на трупа. Има рана в дясната част на главата, а носът й е бил счупен. Открити са и сперматозоиди - цели и половинки, които според медиците принадлежат на самата Веси, има и хематоми по влагалището и ануса.

Същевременно лекарите твърдят, че Веси е паднала на краката си, за което сочат травмите и дълбоките дупки, оставени в рохкавата почва. Тялото е открито да лежи изпънато по гръб на твърде далечно разстояние от блока - с лице към терасите. "Абсолютно невъзможно е тя сама да скочи и да падне в тази поза. Трябва да е била с гръб на високия парапет и да е скочила с трамплин, да се е оттласнала", категоричен е бивш полицай, видял снимките. Оказва се, че освен това Веси е полетяла заедно с табуретката, на която се твърди, че се е качила, както и със счупен клон от китайската роза и малък нож в ръце. "Интересно е как един пиян и халюциниращ човек е съумял да вземе толкова неща със себе си при скока и да падне по гръб", категорични са експертите.

Пиянството и халюцинациите като повод за скока са основната версия на ченгетата. В кръвта на Веси са открити над 2 промила алкохол, сочи експертиза. Имало е и големи дози метаамфетамин. Всички свидетели по делото обаче са категорични, че каратистката никога не е опитвала дрога. Липсват снимките от аутопсията, които съдебният лекар обещал да приложи към протокола. Както и два тефтера на Веси с нейни бележки и 4 флашки, които били на рафта в нощта преди убийството. Те не са сред иззетите доказателства./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче