Секции

06 July 2022 09:18

Синоптици със смразяваща прогноза до неделя! От понеделник времето се оправя

1485329498-slummmmПрез следващите 2-3 дни отново ни очаква студено време, но от неделя-понеделник предстои бавно затопляне, а следващата седмица и температури над 10 градуса, това прогнозират синоптиците.

Утре ще се усили вятърът от североизток и ще започне да прониква студен въздух. Минималните температури ще бъдат от минус 9 до минус 5, на места в котловините на западната половина от страната до минус 11, минус 12. През деня ще бъде студено, с температури от минус 5 до нула градуса.
Съвсем слаб сняг е възможно да прехвърчи по Черноморието и в източните райони.

Много студено ще бъде в петък сутрин, с минимални температури от минус 15 до минус 10, на места и до около минус 18, минус 19 градуса. През деня студената въздушна маса ще започне да се оттегля на изток, но все още ще остава студено, с максимални температури от около минус 6 до плюс 1, 2 градуса в крайните югозападни райони.
Облачността ще бъде незначителна, повече облаци ще има в североизточните райони.

В събота минималните температури ще са от около минус 12 до минус 6 градуса. Отново на места са възможни стойности до около минус 15. През деня температурите ще се повишат и ще са от около минус 3 на североизток, до плюс 3, 4 градуса на юг и югозапад.
Облачността ще бъде променлива, до незначителна, а в низините сутрин ще има мъгли и ниски облаци.

Без съществена промяна ще бъде времето в неделя, с минимални температури от минус 10 до минус 5 градуса и дневни от минус 2 по поречието на Дунав до плюс 4 в южните райони.

Постепенното затопляне на времето ще продължи през следващата седмица, като според предварителните прогнози дневните температури на места ще достигнат и преминат десетина градуса./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче