Секции

06 July 2022 09:38

Цветанов за атаките и обвиненията на БСП! Вторият в ГЕРБ с тежки думи за новите министри, грешките и бъдещето на Борисов

1485444368-1r32"Когато говорим за политики и реформи нека си припомним дефицита, с който започнахме мандата, който поехме от БСП. Сега имаме излишък. Имаме 202 хиляди работни места. Имаме най-големия успех в посещаемостта на туризма. Успяхме да си върнем дори тези, които не предпочитаха България. Това, което направихме в икономически план - започнахме да разплащаме пари от новия финансов програмен период. Договорени са много нови проекти. Това са фактите, които са потвърдени от срещите в Брюксел". Това каза Цветан Цветанов в предаването "Лице в лице" по bTV.
"Тези теми бяха много спекулативно поднесени от БСП. Президентските и парламентарните избори са различни. Ако бяха еднакви щяха да се провеждат заедно", коментира още той.

"Нека припомня на Корнелия Нинова и на БСП, че голяма част от решенията, които се взимат от нашите политици са водени от българския интерес. Припомням какво се случи през 2013 година. Парите за наука и образование по времето на БСП бяха 0, докато ние се опитваме да вложим и там. Това е алтернативата, която предлагат от БСП. Всяко едно правителство занапред ще бъде под формата на коалиция, това е ясно. С Реформаторите направихме кабинет в условията, в които ни оставиха след 2013 година", обясни Цветанов.

"Служебният кабинет е добре подбран. Доктор Семрджиев е името, най-често свързвано с реформите в здравеопазването. Пламен Узунов беше предложен като алтернатива на МВР Пловдив, но аз не го приех в новата дирекция. Изпратих човек от София, който отиде и оглави общинската дирекция. Колкото и да харесвам Герджиков, когато един министър-председател поема отговорност, трябва да има отношение и към хората", припомни той.

"Бойко Борисов беше прекалено добър и даде прекалено много доверие на хора, които злоупотребиха с това", каза вторият в ГЕРБ.

"Ако съставяме ново правителство, не си представяме друг министър-председател освен Борисов", категоричен беше той./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче