Секции

03 December 2023 19:11

Замесиха името на Стоичков в интернет измами! Ето я цялата подла схема

1463663406-2-11jpgРоднина на Христо Стоичков върти мащабни измами по интернет години наред. След поредната полицейска акция прокуратурата в Казанлък повдига поредното обвинение срещу Валери Стоичков. При своята дейност той често парадира с фамилията си и я използва, за да вдъхва доверие на жертвите си, обясняват криминалисти. Така години наред Стоичков оплита в мрежите си десетки наивни шарани, пише в. България днес.
Схемата на Стоичков е изключително проста. Тарикатът публикува обяви за надомна работа в различни сайтове и регионални издания. В тях той предлага надомна работа на хора със свободно време и обещава гарантирани печалби от стотици левове месечно. Подмамени от щедрата оферта, десетки жени започват да звънят на оставения телефон. При разговора Стоичков обяснява, че офертата е за сглобяване на играчки. За всяка една той обещавал да плати по 30 стотинки, но първо всеки кандидат трябвало да му преведе в банкова сметка по 32 лева за материалите. След като отчаяните безработни изпълняват условието, тарикатът спира да им вдига телефона.

За момента жалби срещу Стоичков са подали три жени, но криминалистите очакват, че жертвите му са десетки.

По време на делото в Казанлък братовчедът на Камата признава, че е прибрал парите им с цел да си намали присъдата. Освен думите му разследващите са доказали, че парите са постъпвали по негова банкова сметка и той се е разпореждал с тях.

Част от интернет измамите са извършени от затвора в Бобов дол, където Стоичков се намира от няколко месеца, подозират разследващи. Повод за престоя му е поредната присъда за измами. Вместо сглобяване на играчки обявата му била за намиране на работа в Италия. Стоичков карал всеки желаещ да му преведе между 26 и 96 лв. по банков път, за да сключи договор. По този начин Стоичков успява да обере над сто човека, преди да бъде арестуван от полицията в Перник.

В биографията му има и случаи на обрани жени, вързали се на обяви за платени женски ласки. Забъркан е и във фалшификация на документи, за което получава множество присъди./БЛИЦ


Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче