Секции

25 April 2024 11:16

Откровено с

Даниел Богдански е намерил свой път да цени родното и да обича България (видео)

Даниел Богдански е роден и израснал в Карлово. Средното си образование завършва в ПГ „Ген. Владимир Заимов“ – Сопот. Автор е на филмите „Българският път – потенциал, проблеми, перспективи“, „Дъбенското съкровище“, „Завръщане“, които прави като ученик. Авторските му филми, с родолюбива насоченост, трогват хиляди българи у нас и по света. Даниел е носител на ежегодната награда на комитет „Васил Левски“ в Карлово за 2016 година.
Сега Даниел Богдански за трета година е студент в Холандия по специалността „Международен бизнес“ със специализация „Маркетинг“. Продължава да прави нови филми. В подготовка са епизоди от поредицата „От другата страна“. „През юни предстои премиерата в Пловдив и София на документалния филм „България в четири сезона“ на режисьора Стефан Апостолов, който работи в Холивуд. Филмът е с карловско участие и съдействие – снимани са розовите градини край с. Певците и розоберачи са танцьорите от ансамбъл „Розова Долина“ при читалището в Карлово“, споделя Даниел. Той обича да пътува. Бил е в Португалия и Кения. През лятото му предстои студентски обмен в Хонконг – Китай.
22-годишният карловец умело съчетава страстта си към видеофилмите със своята специалност маркетинг. Най- важното за него е любовта към родния край и към България. За тях той разказва на своите приятели и състуденти от различни държави. Кани приятели на гости, за да им покаже Карловския край, Пловдив и други кътчета от България. Заедно не спират да се удивляват на българската история, култура и природа. Даниел Богдански пробужда родолюбието на всеки докоснал се до него и до неговите филми.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче