Секции

29 March 2024 13:48

Актуално

Вицепрезидентът Илияна Йотова и Пловдивският митрополит Николай се поклониха пред паметта на Апостола в Карлово (видео)

В Карлово пред паметта на Апостола на 18 февруари се поклониха вицепрезидентът Илияна Йотова, Пловдивският митрополит Николай, областният управител на област Пловдив Здравко Димитров, народни представители от всички политически сили, кметове, общински съветници, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов, ръководители на институции, много граждани и гости на града.

Възпоменателната церемония по повод 146-годишнината от гибелта на Васил Левски, която се проведе на едноименния площад в родния му град Карлово откри кметът д-р Емил Кабаиванов.

Слово за Апостола произнесе Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България, която е патрон на проявите по повод годишнината от гибелта на Левски.

След церемонията на площад „Васил Левски“ отбелязването на годишнината от гибелта на Апостола се пренесе в залата на карловското читалище, където по традиция учениците от СУ „Васил Левски“ изнесоха възпоменателен спектакъл „Васил Левски – един неосъществен сценарий“. Режисьор и постановчик е Иван Стефанов, сценарист Златка Видолова. Ролята на Васил Левски изигра блестящо ученикът Иван Лазаров.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче