Секции

20 April 2024 07:12

Откровено с

Татяна Лолова разказа за своите „Дневници и делници“ (видео)

Неповторимата и изключително талантлива българска актриса Татяна Лолова представи пред карловската публика втората си автобиографична книга „Дневници и делници“. Събитието се състоя в рамките на традиционните Есенни дни на книгата в Карлово. Те се провеждат в Камерна зала и се организират от Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ със съдействието на НЧ“Васил Левски-1861г.“.

„Дневници и делници“ е под съставителството и редакцията на известния журналист Георги Тошев и е издадена от „Книгомания“. Книгата е своеобразно съчетание между дневник и албум. Вътре почитатели и читатели могат да се запознаят с бележки на актрисата, да научат за нейни впечатления и преживявания, случили се през годините - от детството, студентството, първите роли, първата книга, получаването на наградата Аскеер, за радостите в личния й живот - срещата с втория й съпруг Славето, появата на сина й Сава, на внуците Сава и Матео.

Татяна Лолова прави изключително интересни портретните описания на редица артисти като Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Нейчо Попов, Тодор Колев, Григор Вачков, Невена Коканова, Георги Калоянчев-Калата, Велко Кънев, Калин Сърменов, Цветана Манева, Николай Хайтов, Никола Анастасов, Георги Русев и други.

В „Дневници и делници“ са публикувани за първи път някои от снимките на голямата актриса, както и скиците й на Шекспир, Мерсия Макдермот, Иван Цветарски и Светослав Светославов-Славето.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче