Секции

28 March 2024 22:27

Вива академия

СУ“Васил Левски“ връчи тържествено дипломите на 73 зрелостници (видео)

СУ „Васил Левски“ връчи тържествено дипломите за средно образование на 73 зрелостници от випуск 2020 година. Церемонията се проведе в НЧ“Васил Левски 1861г.“. Официално с аплодисменти от родители и учители в Зрителната зала бяха посрещнати 12А с класен ръководител Донка Литова, 12Б с класен ръководител Анелия Николова и 12В с класен ръководител Цветелина Пачова.

Випуск 2020 завършват 26 ученици с отличен успех, 42 с много добър и 5 с добър. За поредна година карловската гимназия се нарежда в престижната челна петица по успех от зрелостните изпити на училищата в Пловдивска област.

„Най-големият празник за едно училище е тогава, когато изпраща в живота своите успели ученици“- се обърна в тържественото си приветствие към зрелостниците директорът Мариана Манчева. „Човешкият живот е чудо, което не спира да ни изненадва и предизвиква всеки миг. В него най-голямо удовлетворение ни носят онези мигове на радост, които сме извоювали сами“– сподели тя. „Приемете днешния ден като празник, който сте заслужили с 12-годишен упорит труд. Образованието е в основата на всеки успех. Ние, вашите учители, за това ви учихме. Учихме ви да откривате мястото и способностите си. И ако днес имате вярата, че сте успели, то може би и ние имаме „вина“ за това. Най-големият подарък за един учител е да поздрави своите ученици за благородството да бъдат полезни на другите"- подчерта Мариана Манчева. "Бъдете себе си пред предизвикателствата на вселената, превърнете трудностите в победи, а мечтите си в реалност. Живейте според заветите на Апостола. Каквото и да правите, правете го така, че да се гордеете със себе си. Благоговейте пред България, никога не забравяйте родителите си и българския си корен и дайте своя принос за добруването на народа ни. И някой ден ще се обърнете назад, и ще откриете, че сте достойни хора“- каза в заключение директорът на СУ „Васил Левски“.

Специален гост на церемонията бе секретарят на община Карлово Стефан Стефанов.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче