Секции

26 April 2024 00:09

Вива академия

7 пилотни училища се включват в проекта "RANSOM" на Младежки информационен център - Карлово

Младежки информационен център - Карлово стартира от началото на септември изпълнението на проекта "RANSOM".

Целта му е да повиши медийната грамотност на младите хора, да насърчи критичното им мислене и да допринесе за борбата със стереотипите по пол, налагани от медиите.

Името на проекта на МИЦ идва от високата цена („откуп"), която младите хора трябва да плащат, робувайки на стереотипите за красота и фалшиви идеали, тиражирани от медиите, рекламите и популярни изпълнители.

„Живеейки и работейки с младите хора от Розовата долина хванахме идеята с различните рози. Така както има различни рози и цветя, така и всеки е различен и красив по свой начин и затова светът е шарен и красив“- споделят от Центъра.

Проектът е подкрепен от Европейската младежка фондация към Съвета на Европа. Реализацията му ще продължи до края на месец декември тази година.

В него се включват 7 пилотни училища от региона. Това са СУ“Васил Левски“, СУ“Христо Проданов“, ПГ по ЖПТ“Христо Смирненски“, ПГ“Владимир Заимов“, ПГИ“Тодор Влайков“, ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ и ОУ“Райно Попович“.

По проекта предстоят проучване за нагласите, обучение за младежи, флашмобове в Хисар, Карлово, Сопот, Клисура и Казанлък, кампании в местните училища-партньори.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два случая в живота на човека, когато той не бива да прави догадки: когато не може да си го позволи и когато не го умее.


Марк Твен