Секции

29 March 2024 14:31

Актуално

Цвета Караянчева: Преди 143 г. от Карлово започва изграждането на местното самоуправление в свободна България (видео)

Тържественото честване на 143 години от създаването на Първия градски съвет в Карлово и в страната започна с приемането от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева на почетния строй и тържествения марш на представителните роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Официалното честване продължи с водосвет и поднасяне на цветя на паметната плоча в църквата „Свети Николай“, където карловци учредяват своя местен парламент само седмица след като градът и Стремската долина са освободени от турско робство.

Венци в знак на признателност бяха поднесени и пред паметната плоча на неговия първи председател Васил Караиванов.

Във фоайето на Общината Цвета Караянчева разгледа експозицията на Историческия музей на ценни реликви от Първия градски съвет, сред които е печатът, с който са подпечатвали важните решения за устройството на Карлово.

След което местният парламент почете бележитата годишнина по традиция и с тържествена сесия.

Приветствия към общинските съветници отправиха Цвета Караянчева- председател на Народното събрание, д-р Емил Кабаиванов- кмет на Карлово, Доньо Тодоров- председател на Общински съвет Карлово, бриг.ген. Деян Дешков- командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, и Мария Деянова- директор на Исторически музей Карлово.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче