Секции

26 April 2024 02:01

Актуално

Откриха Компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци край Карлово (видео)

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и министърът на околната среда и водите Борислав Сандов откриха на 23 май Компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци, заедно с техническата инфраструктура, мобилни и стационарни машини, техника и съоръжения. Лентата прерязаха д-р Кабаиванов, министър Сандов, народният представител Веска Ненчева и заместник-областният управител на Пловдивска област Лъчезар Бакърджиев.

Церемонията се състоя на площадката на изградения обект в местността „Стара река“ в землището на Карлово. Молебен отслужи Негово високоблаговейнство отец Марко Тодоров.

Събитието уважиха народни представители от 17-и многомандатен избирателен район Пловдив-област, областният управител Йордан Иванов, заместник-кметовете на Карлово Данка Зидарова-Люртова и Николай Цветков, секретарят на общината Стефан Стефанов, представители на държавни институции и граждани.

Проект: BG16M1OP002-2.005-0001-C04 „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци, включително осигуряване на необходимото оборудване и на съоръжения и техника за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци за нуждите на Община Карлово“ се изпълнява по Договор за безвъзмездна финансова помощ № Д-34-77 / 29.11.2018 г., финансиран по процедура BG16M1OP002-2.005 „Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци“, по приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Околна среда“ 2014 - 2020 г.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче