Секции

24 April 2019 02:57

Добрина за Тошко от Калофер

13509677_1218623151483277_1663285889_oПреди около месец, по повод Европейската седмица на движението и физическата активност, бил организиран вело и пеши поход от площада на  Калофер до местността Драмовете над града на Ботев.
Част от групата колоездачи бил и Тодор Недев от Калофер.
Той бързо привлякъл вниманието и спечелил симпатиите на младежите от MTB Karlovo (клуб по планинско колоездене).  Въпреки състоянието си, тежкото трасе, липсата на екипировка и подходящ велосипед, той не се отказал и изминал маршрута заедно с групата, чиято подготовка е на професионално ниво.
След като се запознали с проблемите и несгодите на Тошко, сред колоездачите от MTB Karlovo се зародила и идеята да му вдъхнат кураж и да го стимулират по някакъв начин, за да не спира да гони мечтите си и да се занимава с колоездене, което е само едно от хобитата на калоферския младеж.
Решено било да се съберат средства и да се купи хубав и подходящ за всякакъв тип трасета велосипед, който да бъде подарен на момчето.
Стефан Дановски и Иван Пършев от MTB Karlovo, чиято била идеята, обсъдили намеренията си с организаторите на велопохода  от НЧ „Пробуда-1933г” (с.Куртово) и местната структура на ВМРО в Карлово.
Идеята била приета радушно от всички. Родителите на Тошко също били запознати с намеренията на младежите, но били помолени да запазят всичко тайна от синът си.
Започнала и дарителската кампания, в която се включили десетки хора. Кой с колкото може, но давали от сърце за благородната кауза.
Парите били събрани бързо, малко началото на кампанията. Имало и за каска, и ръкавици.
До момента, когато инициаторите не спрели пред  домът на Тошко в Калофер, и не се обадили на родителите му да слязат пред блока, той все още нищо не подозирал.
За това и изненадата му била огромна. Зарадвал се  на посещението, и въпреки изминалото време от първата им среща, поздравил всички поименно.
Веднага се качил да пробва новата придобивка. Развълнувал се много. Повтарял „колелото е уникално, колелото просто е уникално” и изпълнил сърцата на дарителите с чувство на удовлетвореност от благородната постъпка.
Ето и списък с дарителите, благодарение на които добрата идея била осъществена:
ВМРО Карлово, НЧ „Пробуда-1933г.”, Катя Алексиева, Даниел Копринков,  Стефан Дановски, Мариана Матева, Иван Пършев, Цонка Терзиева, Георги Иванов, Иванка Терзиева, Тодор Тодоров, Пламен Загорчев, Иван Литов, Венцислав Петканчев, Спас Достинов, Петър Костадинов,  Марин Караачлиев, Николай Терзийски, Деляна Славова, Такис филмово студио, Християн Н.Нанев, Галина Иванова, Мария Аргирова, Митко Петров, Светлозар Янков, Димитър Димитров, Магазин за велосипеди гр.Сопот, Антоанета Първанова, Георги Стефанов, Александър Враджев, Бонка Златева  и не на последно място родителите на Тошко!


Днес Ви питаме:

Купувате ли често готова храна?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче