Секции

27 April 2024 10:58

В Карлово тържествено откриха паметник-мемориален знак на българския ракетчик

С тържествена церемония днес бе открит паметник-мемориален знак на българския ракетчик в Карлово и паметна плоча на основателя на ракетните войски генерал-лейтенант Димитър Желев Тодоров.

Участие в откриването взеха военнослужещи от състава на 3-ти механизиран батальон на 61-ва механизирана бригада. След присъстващите на церемонията бяха Пламен Славов – заместник-министър на културата, Доньо Тодоров – председател на Общински съвет – Карлово, полковник Мирослав Костадинов – заместник-командир на 61-ва механизирана бригада, полковник о.з. Диян Валянов – изпълняващ длъжността директор на дирекция в Министерство на отбраната, подполковник Димитър Мерудийски – началник на военно формирование 22680 – Карлово, представители от община Карлово, представители на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва “Васил Левски”- Карлово, военнослужещи от запаса и резерва, служили в Ракетните войски, гости и жители Карлово.

След официалното прерязване на лентата последва освещаване на паметника от Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров – архиерейски наместник на Карловска духовна околия. След това бяха поднесени цветя в знак на почит към военнослужещите от ракетните войски.

/Снимки: 61-ва СМБ/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче