Секции

18 April 2024 09:36

Откриха мъж, обявен за издирване с Европейска заповед за арест, при полицейска акция в Карлово

Приключи полицейската операция, която се проведе днес в част от населените места от Община Карлово. Крайният резултат от проверките е 312 лица, 240 МПС и по 9 частни адреси и търговски обекти.

Сериозен е броят на административните санкции, които са наложени от служителите на карловското районно управление, жандармерията, НАП, РИОСВ, ДГС и ОДБХ. За констатирани нарушения на правилата за движение са съставени общо 62 фиша и 3 акта. Връчени са и 5 електронни фиша. С дрегер и драг чек са изпробвани 10 шофьори. С техническо средство са заснети 32 нарушения на пътя. Допълнително, по ЗБЛД са издадени 7 акта, съставени са и 9 протокола по ЗМВР.

Припомняме, че в хода на акцията са образувани досъдебно производство за незаконно притежание на боеприпаси срещу мъж с. Христо Даново, бързо производство за притежание на наркотици срещу жител на Баня и предварителна проверка за притежание на акцизни стоки без бандерол срещу негова съгражданка. На друг адрес в същия град пък е регистрирана незаконно съхранявана дървесина, за което е съставен акт за административно нарушение от служители на ДГС -Карлово. Други две проверки са започнати до приключване на акцията - по чл . 345 от НК за притежание на нерегистриран мотоциклет и за открит друг мотор, обявен за издирване от властите във Великобритания. Установено е и местонахождението на мъж, обявен за издирване с Европейска заповед за арест. От инспекторите на ОДБХ са съставени 4 АУАН.

3 са констативните протоколи от НАП и един от РИОСВ.

/Снимка: МВР/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Да обясняваш на някого какво означава даден символ е като да му казваш как трябва да го кара да се чувства музиката.


Дан Браун