Секции

17 July 2024 23:33

Привлякоха като обвиняем украински гражданин, превозвал сирийски мигранти край Кърнаре

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем С.К., на 28 г., украински гражданин, на когото е предоставена временна закрила у нас, за това, че на 30.08.2022 г., в с. Кърнаре, обл. Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал чужденци – 9 граждани на Сирия, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на лек автомобил, марка „Форд Транзит“ и по отношение на повече от едно лице и на лице ненавършило 16 г. – 13-годишно момче. Престъплението е квалифицирано по чл.281 ал.2 т.1 т.4 и т.5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

С.К. е обвинен и за това, че на същата дата и място, без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество – малко количество марихуана – престъпление по чл. 354а ал.5 вр. ал. 3 от Наказателния кодекс.

На 30 август 2022 г. към 1 часа през нощта в с. Кърнаре, обл. Пловдив полицейски автопатрул на РУ –Карлово спрял за проверка лек автомобил „Форд Транзит“, управляван от С.К. Установено е, че в него пътували 9 чужденци, определящи се за граждани на Сирия, всички мъже. Сред тях имало и 13-годишно момче. В дреха на С.К. е било намерено и малко количество марихуана. Според първоначалните данни чужденците се качили в автомобила в района на гр. Бургас и трябвало да стигнат до гр. София.

С.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават.

/Снимка: МВР/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче