Секции

27 April 2024 12:23

Окръжна прокуратура–Пловдив предаде на съд обвиняем за сводничество и пране на пари

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо А.А., на 48 г. Той е предаден на съд за това, че от февруари 2014 г. до 19.05.2020 г., в с. Войводиново, обл. Пловдив, в мотел, нает от него, е предоставял систематически – повече от три пъти, стаи на седем жени и един мъж и др. неустановени лица, за извършване на полови сношения и блудствени действия, като деянието и извършено с користна цел – престъпление по чл. 155, ал. 5, т.3, вр. ал.3, вр. ал. 2 от Наказателния кодекс /сводничество/.

Спрямо него е повдигнато обвинение пред съд и за това, че от месец март 2014 г. до 19.05.2022 г. в гр. Пловдив и в с. Войводиново, обл. Пловдив, повече от два пъти, е извършил сделки с имущество - заплащане на наем и закупуване на 11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лева, като е знаел, че паричните средства са придобити чрез извършване на престъпление – престъпление по чл. 253, ал. 3, т.2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс /изпиране на пари/.

А.А. първоначално работел като готвач в мотел в с. Войводиново. През 2014 г. го взел под наем. За помещенията се договорил да плащал по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата собственици. Повечето от помещенията се използвали от жени, предлагащи платени сексуални услуги – на стойност между 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от получените пари на А.А. В мотела обикновено отсядали турски шофьори на камиони. През годините персоналът в мотела и заведението често се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, охрана и др. Случвало се и сервитьорките също да предоставят сексуални услуги. Ежедневно в мотела се намирали по 6-7 жени, които проституирали.

В резултат на съвместни действия на полицията и прокуратурата, незаконната дейност на територията на мотела била преустановена. В хода на разследването е установено, че през годините А.А. с получените пари от незаконната дейност е плащал наеми за помещенията - в общ размер на 150 000 евро, в левова равностойност 293 250 лева. Освен това той закупил и 11 автомобила от различни марки – „Мерцедес“, „Ауди“, „Мазда“, БМВ и др., като е знаел, че средствата са придобити от него чрез престъпление по чл. 155, ал.5, т.3, вр. ал. 3, вр. ал. 2 от Наказателния кодекс. Установено е, че общата сума за платени наеми и закупени автомобили е 383 963 лева.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче