Секции

28 March 2024 13:40

Десетки помагат на 2-годишно дете, пребито от майка си

Майки от цяла Европа в подкрепа на 2-годишния Васил, който беше пребит почти до смърт от своята родна майка.

Лекарите в "Пирогов" успяха да го спасят, а в болницата Васко среща и друг свой спасител, разказва NOVA.

"Стечение на обстоятелствата ни събра. Попаднахме заедно в една стая, в неврохирургията на детско отделение. Докараха ги малко по-късно същия ден, в който ние постъпихме. Това, което видях беше ужасяващо за мен", разказва Адриана.

"Детенцето е буквално потрошено. Първият ден беше с подута глава, синя , жълта, всякакви цветове. Треперещо в момента, в който чуеше шум, започваше да трепери и започваше да плаче", спомня си тя.

Сълзите на Васко разплакват Ади и тя публикува емоционален пост във Facebook-групата "Майките на София" с молба за помощ.

"Аз съм емоционална и го направих за себе си първоначално, за да излея мъката си. И ме заляха хиляди добри жени", разказва Адриана Иванова.

Добри жени, които вече са подсигурили на Васко всичко необходимо. "Много дрешки, много играчки, много памперси, нямаше как да ги внеса в "Пирогов". Горе има 4 големи чанти с памперси, храна, играчки, дрехи", разказва Адриана.

Бащата на бития Васко потвърди, че Адриана му помага. "Дрехи ми докара, памперси", разказва Йордан Янкулов.

"Данчо е един от хилядите необразовани роми в България, които не знаят какво да направят с детето си, но правят всичко, което могат. Той не знае кое ще го направи по-щастлив. Не знае, кое ще е полезно, но иска да намери това полезно", смята Адриана Иванова. Затова именно майките от София му помагат./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче