Секции

18 April 2024 08:19

Обучение в Баня събра 30 младежи-ентусиасти, които искат да учат и успяват в живота

Сдружение „Млади, активни, креативни“ от село Куртово даде шанс на 30 младежи от малките населени места на Община Карлово да се включат в обучение проведено на 4 и 5 февруари 2017 в гр.Баня и да повишат своите знания, умение и компетенции за това как да подготвят своите успешни автобиографии и мотивационни писма и как да се държат на интервю за работа. Обучението е част от проект „Моето 3D – Устремен съм, уча, успявам“ на сдружението, финансиран от Националната програма за младежта (2016-2020) на Министерството на младежта и спорта. Чрез много неформални методи и работа по групи, младежите упражняваха наученото, обучаваха се да презентират и да изказват своето мнение по различни въпроси по темата, обсъждаха възможности за разработване на младежки проекти и много се забавляваха . Срещнаха се с реални работодатели – „СКФ Беринг България“ЕАД и „Автоелектрик България“ ООД и млади предприемачи от Община Карлово – Антония Първанова – собственик на верига магазини в гр.Калофер и Тодор Диклиев – собственик на хотел „Калифер“ също от гр.Калофер. Мениджърите по подбор на персонала от двете големи фирми, работещи на територията на нашата община, споделиха примери от техните дългогодишни практики и насърчиха младежите да упражнят с тях явяване на реално интервю за работа, обсъждайки силните и слабите страни и грешките, които най често се допускат от интервюираните. Младите предприемачи стартирали своите успешни бизнес идеи чрез собствени средства или чрез средства получени от ЕС по различни донорски програми споделиха с участниците, че за да бъде успешен един предприемач трябва най-вече да повярва в себе си и да мислиш положително.

В края на обучението участниците получиха подаръци и сертификати, удостоверяващи натрупаните знания и умения, подготвени от сдружение „МАК“ по проекта .

Проектът продължава с обучения „Връстници обучават връстници“, които ще бъдат организирани от младежите-участници в техните населени места. Те ще споделят наученото със свои връстници с помощта на обучителни материали и презентации по темата, които получиха от екипа на сдружение „МАК“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият – че всяко нещо е чудо.


Алберт Айнщайн