Секции

28 March 2024 13:29

Донка призна защо е удушила баба Иванка, прокурор остана изумен от мотивите ѝ

Донка удушила старицата, защото й била ядосана. Като странен начин да обясниш постъпката си определи твърденията на убийцата Донка Петкова апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

"Много малко хора казват, че са убили някого, защото са гневни и ядосани. Ако всички постъпват така докъде ще я докараме", коментира още магистратът.

Апелативен съд остави Донка Петкова в ареста за постоянно. Днес тя обжалва мярката си за неотклонение, но съдът счете, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Самата Петкова каза, че осъзнава, че съжалява и това, което е направила повече няма да се повтори. Адвокатът й поиска домашен арест с мотива, че тя вече била осъзнала стореното и нямало как да извърши друго престъпление.

Припомняме, че ромката удуши 85-годишната Иванка Кукова. Двете се скарали за 5 лева, които бабата била обещала на Донка. Имали уговорка ромката да помага от време на време на възрастната жена. Баба Иванка се развикала, това паникьосало Донка и тя я удушила. Свалила златните й обици, взела ги и избягала. Малко след това се върнала и заграбила чаршафи и други вещи от баба Иванка./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче