Секции

24 April 2024 05:48

Евро депутатът Джамбазки гид на карловци, разхожда ги из Брюксел с плетена калоферска шапка

Завърна се карловската група, която беше на посещение в Европейския парламент в Брюксел.

Карловците Дзаньо Минев, Ива Сотирова и Мирослав Колев, които посетиха Евро парламента по покана на евро депутата Ангел Джамбазки, се завърнаха в родния град.

Припомняме, че Дзаньо спечели първата награда в конкурса на ВМРО-Карлово за есе на тема „Поклон, Апостоле”! миналата година.

В Европейския парламент Джамбазки разказа за дейността на институцията, нейните комисии и важните решения, които се вземат в Брюксел, както и за работата на българските представители там.

Статистиката сочи, че Джамбазки е на 9-то място по активност измежду над 750 представители в Европейския парламент от всички страни-членки на ЕС.

Карловците разказаха, че са успели да посетят и по-голямата част от забележителностите и музеите в Брюксел, като само за два дни „навъртели” над 30 км пеша в Европейската столица.

Благодарни за поканата от г-н Джамбазки, който поема самолетните билети и нощувките на групата, нашенците му подарили много сувенири и книги, свързани с Карлово.

„Впечатление ни направи, че г-н Ангел Джамбазки се разхожда из Брюксел с характерната за Калофер плетена шапка с цветовете на трикольора. От своя страна, той потвърди, че тя наистина е от там” разказва директорът на общинската библиотека в Карлово Мирослав Колев.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче