Секции

29 March 2024 11:16

Няма милост за рожденика! Безупречен Григор Димитров смля Троицки

Григор Димитров не даде никакъв шанс на рожденика Виктор Троицки и го разби на четвърфинала на турнира "София Оупън", който се игра пред препълнените трибуни на зала "Арена Армеец". Хасковлията надделя с 6:3, 6:3 за малко повече от час игра и достига до полуфиналите. Той ще излезе отново в събота в 18 часа във втория полуфинал, а негов съперник ще бъде победителят от мача между Николоз Басилашвили и Мартин Клижан.

Българинът дръпна с 3:0 в първия сет, след което спокойно и с мощен сервис стигна бързо до спечелване на сета с 6:3 за 29 минути игра.

Във вторият сет играта бе равностойна до 3:3, след което българина показа на какво е способен и приключи бързо мача с три поредни успешни гейма.

Първи сет

Григор Димитров започна колебливо с грешка от форхенд и двойна такава. Пред сърбина се появиха две точки за пробив, но ас и ретур в мрежата доведоха резултата до равенство. С ас и още един добър сервис българският тенисист поведе в резултата - 1:0.

Григор показа силата си при дългите разигравания и издебна своя съперник на два пъти. това му даде предимство, което с печелившо воле бе оползотворено - пробив и 2:0.

Димитров затвърди пробива си с лекота. Троицки сгреши на два пъти и резултатът набъбна до 3:0. Димитров изравни до 30:30 при подаване на сърбина с прекрасен бекхенд уинър през високата част на мрежата, но после Троицки си затвори частта с две поредни успешни разигравания - 3:1.

Началният удар на Димитров продължи да бъде впечатляващ и това му помогна да спечели отново безпроблемно подаването си и да поведе с 4:1. Троицки стори същото и намали изоставането си. Гришо обаче бе безмилостен заставайки на сервис - гейм на 0 и 5:2 в негова полза.

Троицки успя да спечели своя сервис гейм, но Димитров застана на линия при 5:3 в своя полза и не даде никакви шансове на опонента си - гейм на 0 и затваряне на сета след 6:3!

Втори сет

Троицки започна добре и успя да спечели подаването си благодарение на добрия начален удар. Сърбинът дръпна и при последвалия сервис гейм на Димитров, на хасковлията успя да обърне развоя с форхенд по обратния диагонал и завършване със смач - 1:1.

Сърбинът наниза 3 поредни аса за 40-0, а на първия геймбол последва ретур в мрежата. Димитров потегли с ас при подаването си, но гейма се закучи и се стигна до 40:40. Троицки взе предимство в следващото разиграване, но непредизвикана грешка го лиши от брейкбол, последва грешка от бекхенд и гейм за Григор.

Последваха два гейма за сервиращия и е стигна до ново равенство 3:3. От тук до края на корта бе само Григор Димитров. Българинът използва максимално добре грешките на Троицки и го проби на 15.

Сърбинът нямаше шансове при подаването на Гришо и застана на сервис за оставане в мача при 3:5. Нищо не бе в състояние да спре Димитров - пробив на 15 и край на мача!/БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче