Секции

18 April 2024 04:50

БСП утвърди водачите на листи за изборите

Журналистът Елена Йончева ще оглави листата на "БСП за България" в Хасково за предсрочния вот, а актьорът Стефан Данаилов ще е начело на листата в морската ни столица. Той ще е водач на листата и в 25-и многомандатен избирателен район в София. В 23-и и 24-и МИР-София пък като водачи на листи за влизане в парламента ще се борят съответно ексдепутатът Жельо Бойчев и лидерът на партията Корнелия Нинова. Водачите на листите бяха утвърдени по време на пленум на левицата, който се проведе в столицата.

Националният съвет на БСП почти единодушно утвърди водачите на листи за предсрочния вот по време на пленума в събота. 40 процента от тях са нови лица, а останалите 60 на сто са опитни парламентаристи, обяви партийният лидер Корнелия Нинова.

"Имаме сред водачите кадри с дълъг партиен и парламентарен опит и нови, които за първи път ще бъдат депутати. Влизаме в кампания в подем и в добра кондиция като партия. Имаме една много силна, реалистична и възможна платформа. Основният ни опонент като че ли разчита на амнезия в тази кампания", каза председателят на столетницата.

Освен Елена Йончева, още журналисти ще се борят за мандат. Листата на партията в Благоевград води Тома Томов, а тази в Кърджали - Александър Симов. В Пловдив начело е социологът проф. Иво Христов. Лидер на листата в Сливен ще е Таско Ерменков, а на тази за Ямбол – Кристиан Вигенин. Най-младият член на Изпълнителното бюро на БСП Крум Зарков пък ще води листата в Русе. По думите му това е предизвикателство и отговорност за него, а дали ще се справи, бъдещето ще покаже. Излизаме на тези избори с много силен екип, силни водачи, каза Зарков.

Водачи на листите на "БСП за България" по региони:

Благоевград - Тома Томов

Бургас - Петър Кънев

Варна - Стефан Данаилов

Велико Търново - Весела Лечева

Видин - Филип Попов

Враца - Иван Генов

Габрово - Кирил Добрев

Добрич - Красимир Янков

Кърджали – Александър Симов

Кюстендил - Валери Жаблянов

Ловеч - Милко Недялков

Монтана - Атанас Костадинов

Пазарджик -о.з.полк. Славчо Велков

Перник - Станислав Владимиров

Плевен - Васил Антонов

Пловдив-град - проф. Иво Христов

Пловдив-област - Георги Търновалийски

Разград - Денчо Бояджиев

Русе - Крум Зарков

Силистра - Стоян Мирчев

Сливен - Таско Ерменков

23 МИР - София - Жельо Бойчев

24 МИР - София - Стефан Данаилов

25 МИР - София - Корнелия Нинова

София-област - Иван Ченчев

Смолян - Дора Янкова

Стара Загора - Драгомир Стойнев

Търговище - Светла Бъчварова

Хасково - Елена Йончева

Шумен - Иван Иванов

Ямбол - Кристиан Вигенин

На пленума още единодушно бе решено представителите на БСП в Европейския парламент да гласуват против споразумението СЕТА между Европейския съюз и Канада./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче