Секции

24 April 2024 00:16

Пейка на любовта събира млади и стари на центъра в Климент

Пейка на любовта бе открита тържествено в село Климент. За първи път освен Трифон Зарезан там честваха и Деня на влюбените. Идеята дошла от местно момиче. Пенка Мачева била на обучение в Карлово за проекти в малките населени места. Лекторите останали възхитени от представянето й, за това се обадили на кмета Мано Манов с молба да осъществи идеята на девойката, която била представена на обучението. Така кметството и читалището събрали средства и в красивия парк на Климент вече има емблематична червена пейка, която приютява обичащи се хора-и млади, и по-възрастни.

Над пейката има голяма табела, на която пише - „Любовта е живот”.

На откриването присъстваха както много младежи, така и възрастни двойки с 60 - годишен брак. Всички те бурно аплодираха Пенка Мачева, благодарение на която в селото вече си имат кът на любовта. Бяха раздадени много валентинки и катинари. Двойките заключиха катинарите в специални метални сърца, които са монтирани на пейката на любовта.

Празника уважи и заместник - кметът на Карлово Данка Люртова. Тя пожела на хората винаги да обичат-себе си, близките си, приятелите си - защото любовта е тази, която стопля сърцата и дарява усмивки на лицата на хората.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче