Секции

29 March 2024 09:50

Кмет раздаде хлябове във формата на сърца в аванс за Деня на влюбените

Известният с нестандартните си хрумвания кмет на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков раздаде в аванс 152 хляба във формата на сърца по повод Деня на влюбените, който се отбелязва на 14 февруари.

Сърцата са с надпис LOVE са оцветени с червено цвекло. Вкусните пити са изработени от майстори, чиито пекарни се намират на Събота пазара в Пловдив.

Хлябът бе раздаден на жените в родопското село, както и на туристите. Мястото, избрано за тази цел, не е случайно - пред т.н. Банка за любовни пожелания.

По идея на Черпоков от 9 години Банка за любовни пожелания в Забърдо събира съкровените мечти на влюбените в селото. Тя е във формата на сърце и е изписана с текстове от родопски песни, посветени на любовта. Любовната кутия е поставена на забърдовското колело, на което някога се събирали младите влюбени. Кутията с любовни послания се отваря на връх Деня на свети Валентин и обясненията в любов се четат публично и се лепят в специална Книга на влюбените, която се съхранява в кметството.

"През годините много туристи, посетили селото, са оставили посланията си в кутията. След време, когато отново дойдат при нас, могат да видят посланието, което са написали", коментира Черпоков.

В Деня на влюбените кметът на Забърдо подарява всяка година символи със сърце на всички жени в селото, независимо от възрастта им. "Любовта възраст няма, всеки обича някого“, категоричен е Черпоков.

На 14 февруари той ще води фолклорната група от селото "Евробаби" в село Брестник, където ще се зарязват с празник лозята. Кметът на Забръдо е приготвил армагани за местните хора в Брестник - 100 пити във формата на сърце./Дарик радио

Койлазов е категоричен, че по собствената си дефиниция не е успял./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче