Секции

28 March 2024 23:12

Новият министър на МВР разпореди да се разследва полицай, обиждали и заплашвал девойка

Бързо производство е образувано срещу полицейски служител от РУ-Раковски Срещу служителя е започнала и незабавна служебна проверка, разпоредена от министър Пламен Узунов.

Образувано е производство за тежко дисциплинарно нарушение и служителят е отстранен от длъжност Днес към 03.00 часа на тел. 112 бил получен сигнал за инцидент, станал на кръстовище в гр. Раковски. Според първоначалните данни, след употреба на алкохол, 56-годишен служител, който шофирал лекия си автомобил, предприел проверка на 19-годишна водачка, спряла на знак стоп на кръстовището. Започнал да отправя заплахи и обиди към нея и спътниците й - 24-годишен мъж и 17-годишен.

Пристигналият на място полицейски екип отвел всички участници в инцидента в районното управление за изясняване на обстоятелствата. Служителят бил изпробван с дрегер, който отчел значително количество алкохол в кръвта му, той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и мярката му за задържане да бъде удължена до 72 часа.

По случая е образувано бързо производство, в рамките на което се извършват активни процесуално-следствени действия под наблюдението на прокуратурата. По разпореждане на министър Пламен Узунов, срещу служителя започва и незабавна служебна проверка. Образувано е производство за тежко дисциплинарно нарушение и служителят е отстранен от длъжност.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче