Секции

28 March 2024 17:01

Корнелия Нинова с окончателно решение ще прави ли БСП коалиция с ГЕРБ

БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ след парламентарния вот на 26 март, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова пред БНР. Това с коя формация да се коалира БСП ще се решава след изборите с допитване до всеки член на партията, обясни тя: „Ще решим какви коалиции да правим, след като се допитаме до нашите членове.“

Нинова посочи, че един от начините БСП да покаже, че е готова за промяна, е участието в кандидат-депутатските листи на общественици, журналисти, интелектуалци, които не са били пряко свързани с патрията. По думите й това не крие риск за в бъдеще, защото те милеят за България и за националния интерес.

Нинова заяви, че приоритет на партията е с общи усилия да се сложи край на „паралелната държава“:

Това съдържа всичко – борба с корупцията, въвеждане на правила във всички сектори и възмездие за тези, които не спазват правилата. Народът иска истината за прехода и края на тази паралелна държава, която преходът създаде.

В парламента това ще стане с нови закони, а в изпълнителната власт с категорично желание и воля, без да се огъваме, подчерта Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП обясни, че „политически“ не са се отказали от ревизията на плоския данък, но на този етап няма как да стане: „Обсъждахме няколко варианта като един от тях беше необлагаем минимум. Това щеше да струва на държавата 1,2 млрд. лева. и преценихме, че на този етап няма как да се компенсира това. Затова поетапно пристъпихме към високо облагане на хора с високи доходи.“/БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче