Секции

29 April 2024 02:22

Кметът на Хисар и председателят на ОбС при недоволните лекари, взимат мерки за решаване на проблема

Кметът на община Хисар инж. Пенка Дойкова, председателят на ОбС Хисар Гатьо Султанов и председателят на Комисията по здравеопазване в общината Ива Вълчева се срещнаха вчера с лекарите, за които Карлово ТВ излъжи обстоен репортаж. В разговорите участваха петимата медици-д-Чалъкова, д-р Дончева, д-р Павлов, д-р Иванов и д-р Канев. Както съобщихме, те са в пререкания с управителя на Медицинския център в Хисар д-р Главчев.

Протестите им ескалираха, когато стана ясно, че трябва да подпишат нови договори за кабинетите, които ползват и за консумативите към тях. Наемите не се вдигат, но сумите, които ще плащат за отопление, прилежащи части, заплата на огняря и за различни други нужди, се увеличават.

Д-р Главчев съди в Районен съд колегите си, защото те не напускат кабинетите си, но и не искат да подпишат новите договори. Заявяват, че са прави и настояват за точност и отчетност за всички направени разходи

Вчера инж. Дойкова, Гатьо Султанов и Ива Вълчева предложиха да бъде съставена комисия, която да се занимае с това какви са точно разходите за отопление, ел енергия, вода и какво трябва от общите разходи да плащат джипитата. До няколко дни лекарите трябва да излъчат свой представител, който заедно с вещо лице, д-р Главчев и представител на местната власт ще изяснят тези въпросителни на джипитата.

Беше предложено още на инж. Дойкова личните лекари да бъдат ситуирани в малкия коридор на поликлиниката, в който се влиза през задния вход. Техният коридор да бъде свързан с Медицинския център с летяща врата, за улеснение на пациентите. Очаква се до дни кметът да излезе с решение за това предложение. Дали обаче лекарите ще подпишат новите договори все още е под въпрос.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче