Карлово.ТВ призовава: Oстанете си вкъщи!
Секции

09 April 2020 00:57

Ето ги лидерите на листите на ГЕРБ, 11 министри водят хорото (ПЪЛЕН СПИСЪК)

11 министри, с които Бойко Борисов е работил в двете свои правителства, са водачи на листите на ГЕРБ за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Други двама са на избираеми места. Единствено Румяна Бъчварова, както пръв съобщи БЛИЦ, и Зорница Русинова са на 8-а и 10-а позиция в столични многомандатни избирателни райони (МИР).

Това на практика оставя доскорошните министри на вътрешните работи и на социалната политика извън следващото Народно събрание, освен ако не организират мощна кампания за преференции. За по-предно място на Бъчварова имало вече силно лобиране от външни фактори, твърди 24 часа.

Бившият спортен министър Красен Кралев също няма да е водач, но за разлика от Бъчварова и Русинова той е в челото на варненската листа, което гарантира избирането му. Същото важи и за двукратния министър на културата Вежди Рашидов, който е сигурен с третото си място в Пловдив. За разлика от Бъчварова и Русинова новите звезди на Борисов като Екатерина Захариева, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова получават първи места в листите съответно на Пазарджик, Търговище и София-област.

Вероятно това е доказателство за доброто им представяне като министри на правосъдието, енергетиката и туризма. Изненадващо председателят на 41-ото и 43-ото НС Цецка Цачева няма да е първа в Плевен. За разлика от нея другият човек в кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ - подгласникът ѝ вицеадмирал Пламен Манушев, получава водаческо място, това в родния Добрич. Досега той е влизал в парламента през Варна. ГЕРБ подсилва редиците и с други военни звезди - доскорошния началник на отбраната ген.Константин Попов и председателя на общинския съвет на Стара Загора и ръководител на партията в града Емил Христов.

За него в събота лидерът Бойко Борисов каза: “Емил Христов е нашият командир на ракетен дивизион, бил е в Афганистан... Той сваля изтребители. Ние сме мажоритарна партия - как един пожарникар от Банкя стана премиер? 100% мажоритарно.” На нова позиция, но пак водач е Десислава Атанасова. Монтанската структура е издигнала за водач областния си председател Дилян Димитров.

Затова Атанасова този път оглавява разградската листа. Партията на Борисов поверява три първи позиции на лекари - на доскорошната председателка на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова, традиционно първа в Смолян, но и на дебютантите като челници Юлиян Папашимов в Ямбол и Румен Генов в Шумен.

Водачите на ГЕРБ:

Бойко Борисов - 25-и МИР в София и Пловдив

Цветан Цветанов - Благоевград и Велико Търново

Томислав Дончев - 23-и МИР в София и Габрово

Владислав Горанов - 24-и МИР в София и Силистра

Николина Ангелкова - София-област

Константин Попов - Пловдив-област

Лиляна Павлова - Варна

Ивелина Василева - Бургас

Красимир Велчев - Перник

Пламен Манушев - Добрич

Дилян Димитров - Монтана

Петя Аврамова - Враца

Владимир Тошев - Видин

Десислава Танева - Сливен

Делян Добрев - Хасково

Десислава Атанасова - Разград

Ивайло Московски - Плевен

Теменужка Петкова - Търговище

Емил Христов - Стара Загора

Екатерина Захариева - Пазарджик

Юлиян Папашимов - Ямбол

Цвета Караянчева - Кърджали

Румен Генов - Шумен

Николай Нанков - Ловеч

Кирил Калфин - Кюстендил

Пламен Нунев - Русе

Даниела Дариткова - Смолян

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче