Секции

17 April 2024 02:15

Алексей Петров знаел кой го е поръчал

Алексей Петров е знаел кой е поръчал атентата срещу него. Това стана ясно от думите на бившия съветник в ДАНС и подсъдим по делото "Октопод" в Софийския градски съд, където днес трябваше да се гледа второ дело срещу бившата барета. То е за пране на 3,3 млн. лв.

Бронираният мерцедес на Петров бе обстрелван с два гранатомета на 29 актомври 2015 г. За организатор на покушението бе обвинен украинецът Роман Лонгвиненко, а трима негови сънародници се издирват.

Попитан дали е говорил с поръчителя след атентата, Петров бе лаконичен: Би било логично. Той обаче не пожела да разкрие повече подробности, защото всяка публично разгласена информация можела да попречи на разследването. Делото за пране на пари не успя да тръгне в градския съд поради отсъствие на адвоката на Петров Ина Лулчева. съобщава в. "24 часа". Преди заседанието той обясни, че сделката, за която го обвиняват, "е била за Обединени кабелни мрежи, сега известни като компанията Blizoo", придобити от американски инвеститори.

Петров бил посредник и получил от нея повече от 7 млн. лв., не ги изнесъл в офшорни фирми и си платил данъците. "Получил съм благодарности, включително и бонус ­100 000 лв., от които дадох на театър "София", добави бившата барета. Той и сега щял да направил същата сделка. Според него тя трябвало да се изучава в часовете по предприемачество. Радвам се за това дело, защото обществото ще разбере как съм си изкарвал парите, добави Петров./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче