Секции

20 April 2024 14:50

Втори лекар закопа Ирена, която твърди, че е изнасилена от Евстатиев

Без да е била уведомена адвокатката на обвиняемия в изнасилването на 16-годишна ученичка бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев дознателката по делото е била извикана в прокуратурата в Пловдив. Това разбра БЛИЦ от свои източници. Медията ни се свърза с адвокат Ташкена Колчева, която защитава Евстатиев. Тя каза, че е чула за случая и най-вероятно става въпрос за протокола за медицинското освидетелстване на 16-годишната Ирена Белухова от един от съдебните гинеколози – д-р Фингеров.

БЛИЦ припомня, че на последното съдебно заседание д-р Фингеров, който е един от тримата лекари, прегледали девойката след инцидента, категорично опроверга съдържанието на протокола. В този документ пише, че Ирена е била с прясна дефлорация, но Фингеров заяви, че не е казвал такова нещо и не е съобщавал на дознателката, която е писала протокола, че момичето е било девствено. Доктор Фингеров каза, че е констатирал стара дефлорация на 4 часа по часовниковата стрелка и неговото становище не се разминава със становището на д-р Бътовски, който пръв е извършил гинекологичен преглед на девойката.

Доктор Фингеров заяви, че не би могъл да съобщи в протокола данни, различни от тези, които лично е написал в съдебно-медицинското удостоверение. Той е направил прегледа на следващия ден от инцидента – 18 януари 2016 г., обясни за БЛИЦ адвокат Ташкена Колчева.

БЛИЦ разбра и друг интересен факт. Това медицинско удостоверение е съхранявано в продължение на 1 година в деловодството на Съдебна медицина Пазарджик. Нито дознателката, нито родителите на Ирена са потърсили това удостоверение, въпреки че са знаели за съществуването му. Заради това съдът го изиска служебно и то ще бъде представено на поредното заседание на 7 март и ще бъде доказателство по делото.

Доктор Фингеров е направил това медицинско удостоверение чрез изследване по същия метод, с който го е направил и третия лекар, прегледал Ирена. Така Фингеров опровергава твърденията на третия медик, който е казал, че д-р Бътовски, първият констатирал стара дефлорация, се е объркал, тъй като изследването не било правено по същия този метод.

Както БЛИЦ съобщи бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е обвинен, че напил с водка и изнасилил 16-годишната Ирена Белухова. До момента ексградоначалникът признава, че секс е имало, но твърди, че той е бил доброволен./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер