Секции

19 April 2024 17:45

Борисов за Нинова: Няма да влизам в тона на тази дама, джентълмен съм

Бившият премиер Бойко Борисов поиска да дебатират с БСП заедно общите спорни теми. Той бил притеснен от "каруцарския речник", който използва левицата. Ние станахме възпитани хора и сега трябва да се върнем назад, затова предлагам да седнем заедно и да се разберем по спорните теми, предложи лидерът на ГЕРБ.

Поздравявам БСП с бързото израстване, ако са изпълнили това, което казва Министерството на отбраната, но не е нужно да се прикриват и да лъжат избирателя, така той коментира критиките на левицата.

Борисов подчерта, че служебното правителство, което, по думите му, е на БСП, проваля самите социалисти, защото не са им излезли, например, сметките за нарушения в министерствата, за границата.

Бившият премиер припомни, че единственото, срещу което ясно е бил, е разполагането на флотилия в Черно море. "Дали съм врабче, дали съм гълъб, няма да влизам в тона на тази дама, защото съм джентълмен, ако не бях, щях да я сравня с някоя птица, но не и ястреб...Много ми е мила държавата, защото имам такива говорители, които, ако ги пусна, такава вакханалия може да стане и затова предлагам възпитан и коректен дебат", разясни Борисов.

Валентин Радев добави, че в критиките си Корнелия Нинова не казва нищо срещу това, което е подписал служебният министър на отбраната на срещата в Брюксел.

Според Томислав Дончев е невъзможно с рационални аргументи да се отговори на голяма част от "глупостите" на левицата.

Изказванията на БСП за санирането будели съмнения, че целта е то да бъде спряно и парите, които държавата се мъчи да осигури, да отидат някъде другаде.

Споразумението СЕТА беше подкрепяно под различна форма от кабинета "Орешарски", проверявано е от икономическите екипи на основните европейски институции и правителства, нашите експерти също са чели, гледали и анализирали, даде Дончев доводи "против" тезата на социалистите.

Той добави, че протекционизмът означава всички други държави да правят същото, което на свой ред ще спре износа. Притеснява ме и прилагането на лъжата като основна политическа технология, отбеляза още Томислав Дончев./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче