Секции

20 April 2024 10:04

Съдят тарикат – карловец, пробвал да подкупи полицаи

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Самуил Г,. на 40 г. за това, че направил опит да даде подкуп на полицейски орган, за да не извърши действие по служба – престъпление по чл. 304а във връзка с чл.304 ал.1 във връзка с чл.18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 4 февруари 2017 г. обв. Самуил Г. и негов приятел посетели заведение в гр. Карлово. Там обвиняемият консумирал алкохол. Около 21,40 часа двамата се насочили към автомобила на обв. Самуил Г., който седнал на шофьорското място и потеглил. Малко по-късно той бил спрян за проверка от двама служители на МВР, които осъществявали дейност по контрол и осигуряване на безопасност на движението в гр. Карлово. Полицаите отишли до мястото на водача – обв. Самиул Г., който слязъл от колата.

Служителите на МВР му поискали документите, а той отвърнал, че не ги носи, след което бил повикан до полицейския автомобил за справка в мобилната система. Когато отишъл, той застанал до дясната врата и хвърлил две банкноти, всяка от които с номинал по 10 евро, за да не бъде санкциониран по административен ред за управление на МПС след употреба на алкохол. „Ето ви да се почерпите, давайте да си ходя. Да не съм пребил човек. Нищо не сам направил“, обърнал се към служителите на МВР обв. Самуил Г.

Полицаите не взели парите и незабавно извършили действия по задържането на обвиняемия. Той е бил проверен с техническо средство „Алкотест Дрегер“, който отчел 2,24 промила алкохол в издишания въздух, за което е било образувано отделно бързо производство. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче