Секции

19 March 2024 13:22

Започва цялостен ремонт на пътя Дъбене-Войнягово-Климент(ИНТЕРВЮ с КМЕТА НА КАРЛОВО)

Община Карлово спечели мащабен проект за цялостен ремонт на пътя Карлово-Дъбене-Войнягово-Климент. Стойността на проекта е близо 6 милиона лева. Предстои да бъде избран изпълнител и на пролет, през април, да започнат ремонтните дейности. Ще имаме чисто нов, широк път с канавки и всички необходими съоръжения. Новината обяви в интервю за Карлово ТВ кметът д-р Емил Кабаиванов.

Спечелен и е друг голям проект, със средствата от който ще бъде изградена 25-километрова водопроводна мрежа в 9 села в Карловско. С осигурените от държавата по програма „Културна инфраструктура” 16 милиона лева ще бъде направен цялостен ремонт на читалище „Васил Левски” в общинския град, Художествената галерия и Градския исторически музей.

С д-р Кабаиванов говорихме още за това как ще бъде разпределен новият бюджет от близо 30 милиона лева за тази година. Какви средства са отделени за капиталовата програма и къде ще бъдат вложени те? Засегнахме и проблема със снегопочистването, фирмата, който не свърши тази зима добре работата си и финансовите санкции, които й наложи кмета.

В интервюто акцентирахме върху идващия 19 февруари-тъжната и злокобна дата на обесването на Васил Левски, и на 18 юли, неговото рождение и празника на Карлово. Тогава в града ще се стече елита на България, за да склони глава пред най-великия син на България. Вижте…

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче