Секции

29 November 2021 06:50

Внимание: Ало измамници налазиха Хисаря, отмъкват пари по нова схема

Млад мъж от Хисаря бе измамен по сценарий за съдействие на полицията. Според първоначалната информация, вчера 24-годишният потърпевш получил телефонно обаждане от непознат, представил се за служител на реда. Той обяснил, че в полицията в курортния град е задържан чужденец и трябва да бъде извършен превод на английски език.

Минути след това последвал разговор с друг мъж, който заявил, че е адвокат на задържаното лице и потвърдил необходимостта от съдействие. Впоследствие младежът получил допълнителни инструкции по телефона да преведе пари по определена банкова сметка и да закупи ваучери за мобилен оператор.

Изпълнявайки указанията, той дал общо 770 лева, които по-късно щели да му бъдат възстановени. Едва когато се явил в районното управление станало ясно, че е бил въвлечен в схемата на измамници. По случая е образувано досъдебно производство. Предприети са активни действия за разкриване на извършителите на престъплението. Карлово ТВ научи, че опити да бъдат измамени по подобна схема, са били правени и с други граждани на курорта. Те обаче не са се поддали на телефонния терор.

Днес Ви питаме:

Правите ли домашни консерви за есента и зимата?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче