Секции

29 March 2024 11:24

Ето защо правителството е поискало оставката на Георги Костов

В периода 2015-2016 г. са събрани достатъчно данни, че главният секретар е упражнил натиск върху бивши и настоящи служители на МВР, с което са били отстранявани от работа не по установения ред, а доброволно са напускали или са били премествани на по-ниски длъжности. Това каза служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов на брифинг в Министерския съвет.

„Мотиви за това са установени нарушения, при които е засегнат един от основните принципи в МВР, а именно политическият неутралитет. С действията си е накърнил интересите на МВР и на обществото, с което е уронил престижа на МВР. До номинирането и избирането на главен секретар неговата длъжност ще се изпълнява от зам. главния секретар на МВР“, обясни Узунов.

Според него е политически коректно той като служебен министър да не предлага и да не номинира служител, а това да направи редовно избран кабинет от НС.

На брифинга Пламен Узунов обяви, че Министерският съвет е взел решение да поиска от президента да издаде указ за отстраняване на главния секретар на МВР Георги Костов./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай