Секции

23 April 2024 19:38

Борисов за Радев: Уважавам президента си, нека говорим лично за сигурността

Уважавам президента си, но нека говорим лично за въпросите, касаещи сигурността, заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод за коментара му бе пост, който държавният глава публикува във Фейсбук. "Ще напомня, че решението съвместната охрана на българското небе с партньорските авиации да се извършва срещу заплащане от България, бе взето и изпратено в НАТО през февруари 2016г. Днес неговите инициатори се опитват да прехвърлят другиму отговорността за собственото си решение", написа Радев.

"С наближаването на изборите нарастват спекулациите на тема сигурност. Темата сигурност не търпи некомпетентност и трябва да бъде обсъждана с изключителна отговорност", написа още Радев и подчерта, че България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни, въпреки заварените финансови ангажименти.

Румен Радев прекрасно знае, че не сме платили нищо, посочи в отговор Бойко Борисов. "Много е неприятно, че трябва да коментирам нещо, написано във Фейсбук. Неприятно е още когато си говорил едни неща, те си остават написани, след това си подал оставка за нещо, което впоследствие се оказва, че не е така. Авиацията приземи ли се? Рекорден брой изтребители летят в момента. Това беше тежка политическа атака по време на нашето управление точно от тези хора", каза Борисов.

"Ако е така, както президентът казва, че 2016 г. сме приели охраната на българското небе да се извършва срещу заплащане, те имаха съвет в Брюксел, където той присъства. Имаха и среща с министрите на отбраната, където спокойно можеха да си сменят решението", допълни експремиерът.

Той посочи, че ако ГЕРБ дойде отново на власт лично ще стои категорично против флотилия в Черно море. "Аз уважавам президента. Ако иска и счита, че е правилно, можем лично да говорим по въпросите за сигурността, както сме го правили и преди. Лично никога не бих го нападнал за нещо, което касае тази тема", заяви Бойко Борисов./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче