Секции

16 April 2024 22:17

Борисов гневно: Пилот в държавата няма! Кой предложи смяната на главния секретар на МВР?

Пилот в държавата няма. Кой предложи смяната на главния секретар на МВР? Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира отстраняването на главния секретар на МВР Георги Костов по време на Европейския форум „Предприемачество за растеж“.

„Не ме интересува името и субекта, кой е най-висшата професионална фигура на МВР. Но да се объркат всичките за пореден път кой го сменя, какви са мотивите, а само преди една седмица казват, че няма такова нещо. Кой предложи смяната? Кой? Интересува ме кой модел“, заяви ядосано Борисов.

Борисов отправи и остри критики към социалистите, припомняйки, че те отчитат 49-и конгрес: „ГЕРБ е на 10 години, всичко това, което изброих, е в рамките на 10 години. Ако бяхме на 130 години, сигурно и ние щяхме да имаме на Бузлуджа една неподдържана чиния”.

„От първия ден ще обърнем бюрокрацията и администрацията да работи за хората и за бизнеса”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

„След образованието, което слагаме като приоритети и принудата всеки да отиде да учи, за да излезе грамотен, за да може да си намери работа и то да бъде конкурентоспособна, за да може да се развие след това, веднага след години ще благодариш на тези, които са те принуждавали да учиш“, изтъкна бившият премиер.

Борисов обърна внимание и върху фалшивите инвалидни пенсии и отбеляза, че има много да се направи по тази тема. Според него звената, които са направени за борба с контрабандата, могат да се приложат и там.

„В общи линии от идентифицираните проблеми, другият, който мори и създава усещането за корупция, за нещастие, ако щеш, това е бюрокрацията. Вече имаме закони, имаме агенция за електронно управление, имаме знанията как да стане. В много от министерствата дори е направено“, допълни Борисов. По думите му най-големият проблем е, че ГЕРБ са много скучни и прогнозируеми и се знае всичко, което ще правят.

„Нищо не можем да излъжем, нищо не можем да ви обещаем повече от това, което казах“, заяви Борисов и коментира, че му се иска да се вдигнат доходите и българинът да е щастлив. Според него това е постижимо, когато държавата е стабилна и спокойна.

„Сега трябва да сядаме и да се обясняваме на нашите политически опоненти“, заяви гневно Борисов./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче