Секции

16 April 2024 17:53

Веска Ненчева шеста в листата на БСП област

Професионалисти в различни области - финансисти и икономисти, хора с опит в местната власт и регионалното развитие, национална сигурност, експерти в образованието, земеделието, специалисти в енергетиката и околната среда са в листата на БСП за България за 17-ти МИР Пловдив.

Двама са представителите с парламентарен опит- народните представители в 43.НС Георги Търновалийски, който е водач на листата и Манол Генов, който ще е втори. На трета позиция е Галин Дурев, политолог, докторант в Софийския университет, магистър Международни отношения и Защита на националната сигурност. След него е Атанас Телчаров- председател Общински съвет Садово и експерт земеделие и селски райони. Веска Ненчева е представителят на община Карлово, учител и общински съветник.

Директорът на училището в Рогош, общ. Марица Виолета Христодулова е на седма позиция. Следват Николай Митков – зам.-кмет на община Първомай, бившия зам.- министър на земеделието Явор Гечев, зам. –председателят на Общински съвет Стамболийски Атанас Тумбалев, експерт митнически и данъчен контрол, Милко Сарафов, директор на училището в Брезово са следващите в листата. Бившия кмет на община Съединение Елена Попова, Йордан Попов, председател на Земеделска кооперация „Родопи“ Куклен, Пенка Запрянова «Марица», Стойчо Томов (Кричим), Станислав Стоенчев (Сопот), Йордан Нейчев и Димитър Ташев допълват листата.

Подмладяването и промяната е очевидно – осем от предложенията са под 40 години. Доказахме, че БСП е партия на обновлението, това каза Георги Гергов, председател на Областния съвет на БСП Пловдив. В листата е спазено съотношението на представители от всички сфери на икономиката и социалния живот и е запазен баланс при регионалното представителство. Предлагаме реална програма и политики, отговарящи на търсенията на хората. Целта ни е развитието на всяко населено място, на страната ни. Нашата цел е промяна, допълни лидерът на социалистите в областта.

Окончателния вариант на листата на БСП за България за 17 МИР област Пловдив ще бъде утвърдена на заседание на Националния съвет на БСП.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче