Секции

29 March 2024 02:20

Ето ги гордите наследници на Васил Левски в Карлово(ВИДЕО)

Музикално-театрален спектакъл “Легенди за Левски”, посветен на 144 години от гибелта на Васил Левски, представиха възпитаниците на Подготвителна група ІVа “Пчелица” на Детска градина “Първи юни” Карлово.

В препълнената зала “Васил Караиванов” децата с голямо вдъхновение и гордост малчуганите изпълниха сцени от живота на Апостола, пяха песни и рецитираха стихове. Директорът на ДГ “Първи юни” Ваня Христова и Петя Найденова - директор на дирекция “Хуманитарна дейност”, поздравиха децата и техните учители за чудесното представяне.

Директорката на ДГ “Първи юни” подари на децата от група “Пчелица” портрета на Васил Левски и книжки.

“Докато ви има Вас, докато разказвате тези приказки и стихчета за Апостола на българската свобода, той ще бъде жив в душите и сърцат ви”, каза Мирослав Колев, директор на Общинска библиотека Карлово. Той подари на децата книжката “Разкажи ми за Левски” и карта на България с историческите забележителности.

Събитието уважиха Стойо Карагенски зам.-кмет на община Карлово, Теодор Шойлеков председател на Общински съвет, общински съветници, Стефан Караиванов - родственик на Васил Левски, граждани.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче